بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت

ورق کامپوزیت به دلیل ویژگی ها و مزایایی متعددی که دارد مورد توجه و استقبال معماران و انبوه سازان ساختمان واقع شده است. در دنیای امروز با توسعه فناوری صنعت ساختمان و ظهور مصالح جدید همانند ورق کامپوزیت ، توانسته با اختلاف بالا نسبت به دیگر مصالح سنتی ، دارای برتری های فراوانی نیز باشد.

از ورق کامپوزیت جهت نمای بیرونی انواع ساختمانهای مسکونی ، برج های اداری و تجاری ، نمای ویلا و همچنین در بازسازی و نوسازی نمای ساختمان ها با نماهای سنتی همچون سیمان، سنگ و شیشه … استفاده نمود. بکارگیری از ورق کامپوزیت در نمای ساختمان دارای ویژگی ها و مزایایی متعددی نیز می باشد که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم داشت.

 

ویژگی ها و مزایای ورق کامپوزیت نما

  • ورق کامپوزیت (Aluminium Composite Panel) متشکل از سه لایه اصلی می باشد که شامل :

دو لایه از جنس ورق آلومینیوم

یک لایه در هسته آن که از مواد ضد حریق می باشد

مزایای ورق کامپوزیت متعدد می باشد که در زیر به برخی از این ویژگی ها اشاره خواهیم داشت

  • نمای بیرونی ساختمان از ورق کامپوزیت از جنس مواد رزین PVDF است پوشیده می شود که ورق کامپوزیت را در برابر خط و خش و شرایط نامساعد جوی محافظت می نماید.
  • از ویژگی های بارز ورق کامپوزیت نسبت به دیگر نماهای سنتی از قبیل سنگ، شیشه و سیمان می توان به وزن سبک آن اشاره داشت که در مقایسه با گرانیت 90٪ ، سیمان 85٪ و شیشه نیز 75٪ از وزن کمتری برخوردار می باشد که باعث کاهش وزن کلی ساختمان شده و باعث سهولت در اجرا و ایمنی سازه در برابر زلزله نیز می گردد. لازم به ذکر است وزن هر مترمربع ورق کامپوزیت بین 5 تا 8 کیلوگرم می باشد.
  • از دیگر مزایای نمای کامپوریت می توان به تعمیر و تعویض آسان ورق های کامپوزیت معیوب اشاره داشت که بدون آسیب به کل نما، میسر می باشد.
  • از مواردی که ورق کامپوزیت به نمای ایمن شناخته می شود، قابلیت ضد حریق آن می باشد که به سبب وجود مواد خاص ضد حریق در هسته ورق کامپوزیت نیز می باشد که باعث می شود در زمان وقوع آتش سوزی ، گازهای سمی متصاعد نشود.
  • نمای کامپوزیت به راحتی بر روی نماهای قدیمی قابل اجراست و ظاهری مدرنی را به ساختمان می بخشد.
  • نمای کامپوزیت عایق مناسبی جهت گرما، سرما و رطوبت به حساب می آید.
  • ورق کامپوزیت نما، مقاومت بالایی در برابر باران های اسیدی، خط و خش، رطوبت و باد باران نیز دارد.
  • سرعت اجرای نمای کامپوزیت بسیار بالا بوده و مورد توجه و استقبال انبوه سازان به دلیل سرعت بالا در اجرای پروژه، واقع شده است.
  • به دلیل وجود فناوری نانو در بعضی از مدل های ورق کامپوزیت، و قابلیت خودتمیزکنندگی آن ، نمای کامپوزیت احتیاج به شستشوی زیادی ندارد و از همین روی هزینه های نگهداری ساختمان کاهش می یابد.
بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت
بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت

انواع نمای کامپوزیت جهت بازسازی نمای ساختمان

نمای کامپوزیت دارای انواع مختلفی مانند ورق کامپوزیت طرح چوب، ورق کامپوزیت طرح سنگ، ورق کامپوزیت طرح آینه ای، ورق کامپوزیت ضد حریق ، ورق کامپوزیت رنگی و …  می باشد که بسته به نوع کاربری آن، در بازسازی و نوسازی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر به معرفی چند نمونه از نماهای ورق کامپوزیت پرطرفدار می پردازیم.

 

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت رنگی

رنگ بندی های متفاوت در نمای ساختمان امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است. اجرای نمای ساختمان توسط ورق کامپوزیت رنگی علاوه بر زیبایی ساختمان ، تأثیر بسزایی در زیبایی چشم انداز شهر نیز دارد. ساختمان های متعدد با رنگ بندی متنوع در منطقه ای از شهر می توانند تأثیر زیادی بر شیوه زندگی ، باعث بالا رفتن روحیه افراد نیز داشته باشد. بسیار مهم است که نمای ساختمان به صورت علمی و دقیق طراحی شده باشد که از نظر بصری از کیفیت قابل قبول برخوردار باشد.

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت رنگی
بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت رنگی

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح چوب

در طراحی ورق کامپوزیت طرح چوب از رگه های چوب طبیعی الهام گرفته شده است که به هیچ وجه با ظاهر چوب طبیعی تفاوتی ندارد و باعث می شود که حس چوب طبیعی، در بیننده القاء گردد. یکی از مزایای مهم ورق کامپوزیت طرح چوب نسبت به چوب طبیعی این می باشد که هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید و رطوبت رنگ آن تغییر نمی کند و بر خلاف چوب طبیعی ، نمای کامپوزیت طرح چوبی، فرسوده نمی شود. نمای ساخته شده از ورق های کامپوزیت با طرح چوب بیشتر در ساخت نمای ویلا و آپارتمان مورد استفاده قرار می گیرد.

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح چوب
بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح چوب

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح سنگ

با رشد فناوری و تکنولوژی در صنعت ساختمان، به کارگیری از نمای سنتی و قدیمی مانند سنگ طبیعی در نمای ساختمان می تواند مشکلاتی مانند افزایش وزن ساختمان ایجاد کند که در صورت وقوع زلزله می تواند خطرناک باشد. همچنین متریال های طبیعی نما مانند سنگ طبیعی با گذشت زمان بر اثر فرسایش که بیشتر به دلیل باران اسیدی و نور خورشید اتفاق می افتد، دچار تغییر رنگ می گردد. بر خلاف سنگ طبیعی که دچار این قبیل مشکلات می شود، ورق کامپوزیت طرح سنگ از مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط نامساعد جوی و فرسایش برخوردار است و جهت بازسازی و نوسازی ساختمان های فرسوده می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.

از دیگر مزیت های نمای کامپوزیت ساختمان نسبت به نمای سنگ طبیعی، هزینه نگهداری پایین ساختمان به دلیل دیر کثیف شدن نمای کامپوزیت می باشد.

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح سنگ
بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح سنگ

بازسازی نمای ساختمان با ورق کامپوزیت طرح آینه ای

ورق کامپوزیت آینه ای شامل سه لایه اصلی بوده که توسط دو لایه از جنس ورق آلومینیوم و هسته مرکزی آن از مواد پلی اتیلن ، چسبانده شده است. سطح ورق کامپوزیت آینه ای توسط رنگ PE و PVDF پوشیده می شود. این نوع پوشش باعث محافظت ورق کامپوزیت در برابر خط و خش و دیگر شرایط بد آب و هوایی نیز می شود. ورق های کامپوزیت آینه ای در دو طرح طلایی و نقره ای تولید و عرضه می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *