
چوب ترموود
از زمان نخستین ظهور چوب ترمو در ایران ، این نوع چوب به عنوان چوب فنلاندی در ایران شناخته می شود. ترموود (ترمووود) یکی از مدرن ترین روش های افزایش استحکام چوب برای مصارف فضای باز است ، به عنوان مثال برای نمای چوبی یک ساختمان و انواع دیگر مصارف در فضای باز.
فنلاند زادگاه ترمووود است که از بالاترین کیفیت در بین کشورها برخوردار است و به لطف انبارهای عظیم و نگهداری چوب ترمو مطابق با استانداردهای جهانی ، بهترین صادر کننده چوب ترمووود در جهان می باشد.
گروه نما آلومینیوم وارد کننده چوب ترمو فنلاندی در ایران و خاورمیانه است و تیم مدیریت و مجرب آن در زمینه واردات چوب ترمو فنلاندی همواره سعی در ارائه بهترین خدمات را دارد.
چوب ترمو یا ترمووود در حقیقت چوب طبیعی است که با روش های حرارتی پیشرفته و به اصطلاح ترمو کردن ، از دوام و استحکام بیشتری نسبت به سایر چوب ها برخوردار است. ترموود چوب خام است که در مرحله تولید ترموود است و بسیاری از معایب چوب طبیعی همانند پوسیدگی ، تغییر رنگ و تورم را نداشته. چوب ترموود یکی از بهترین نوع چوب ها جهت طراحی نمای چوب ترموود ساختمان و دکوراسیون داخلی می باشد و در بسیاری از پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط سخت می باشد. Thermowood محصولی است که تمام زیبایی های چوب طبیعی را در کنار مزایای ترموود را به زندگی افراد خواهد بخشید.

انواع گونه درختان در تولید چوب ترموود
چوب ترموود عمدتا از دو گونه درخت تولید میشود :
- درختان پهن برگ مانند زبان گنجشک
- درختان سوزنی برگ مانند کاج
چوب ترموودی که از درختان پهن برگ مانند : زبان گنجشک، بلوط، صنوبر، گردو، افرا، گیلاس، راش به دست میآید، از نوع چوب سخت است و به دلیل مقاومت بیشتر آن، برای مصارفی که نیاز به مقاومت و سختی بیشتری دارند، مانند ساخت ساختمانها، مناسب است. از طرف دیگر، چوب ترموودی که از درختان سوزنی برگ مانند : سرو، صنوبر و کاج به دست میآید که از نوع چوب نرم بوده و با توجه به اینکه نسبت به چوب درختان پهن برگ از چگالی کمتری برخوردار می باشند از مقاومت کمتری برخوردار بوده و شکننده تر هستند و بیشتر برای پوشش دیوارها و نمای ساختمانها استفاده میشود. به عبارت دیگر، نوع چوبی که در تولید ترموود استفاده میشود، بستگی به مورد استفاده آن دارد.

انواع پروفیل چوب ترموود
ترموود نوعی فرآورده چوبی بوده که در انواع مختلف پروفیل، جهت مصارف گوناگون تولید می گردد. اندازه این پروفیل ها از 3 تا 6 متر بوده که انواع شیار دار و بدون شیار طراحی و تولید می شوند. در زیر انواع پروفیل ترموود را مشاهده می نمایید :
پروفیل چوب ترموود کف (Deck) : پروفیل ترموود با شیارهایی که در آن تعبیه شده است، به عنوان کفپوش در فضاهای باز مانند کنار استخرها و حیاطها مورد استفاده قرار میگیرد. این شیارها جهت جلوگیری از لیز خوردن در محیط های نمناک بسیار کاربردی می باشد.
پروفیل چوب ترموود چهارتراش (SHP) : این نوع پروفیل دارای ویژگی های فنی و فیزیکی می باشد که مناسب برای استفاده در فضاهای داخلی (دکوراسیون داخلی) و خارجی (نمای ساختمان – آلاچیق) می باشد.
پروفیل چوب ترموود لمبه دار (UTV) و (UTS) : این نوع پروفیل ترموود، با قفل و زبانههایی که دارد، اتصالات ویژهای بین پروفیل های ترموود ایجاد میکند که بیشترین کاربرد آن برای نمای ساختمان می باشد.








انواع چوب ترموود از لحاظ کیفیت
عوامل متعددی در تعیین کیفیت چوب ترموود موثر هستند؛ اصلی ترین عامل در کیفیت ترموود، نوع چوب درخت مورد استفاده در فرآیند تولید این محصول است و همچنین، نوع روشی که ترموود تولید می گردد از اهمیت بالایی برخوردار است. بصورت کلی چوب ترموود براساس استانداردهای فرآوری چوب به دو دسته “Thermo S“ و “Thermo D“ تقسیم میشود.
Thermo S : در ترموود نوع “Thermo S“، حرف “S“ به استحکام و پایداری محصول اشاره دارد. در فرآیند تولید این نوع چوب ترموود، چوب خام را تا دمای 180 درجه سانتیگراد گرم میکنند، که موجب مقاوم تر شدن چوب ترموود می گردد. باید این نکته توجه داشت که این نوع ترموود در برابر نفوذ رطوبت بالا، مقاوم نبوده و احتمال تغییر در ابعاد ترموود اس وجود دارد. از این نوع چوب در محیط های بسته و دکوراسیون داخلی و مصارفی همچون : نیمکت، مبلمان، کفپوش، درب و پنجره و … استفاده می گردد.
Thermo D : نوع دیگری از ترموود با نام “Thermo D“ تولید می گردد که حرف “D” نشان دهنده دوام این نوع ترموود بوده بطوریکه در فرآیند تولید “Thermo D”، چوب را تا دمای 220 درجه سانتیگراد حرارت می دهند و این فراید باعث میشود که چوب معمولی به ترموود تبدیل شده و در شرایط آبوهوایی متفاوت مانند طوفان، بارندگی و تابش مستقیم نور خورشید از استحکام بیشتری برخوردار باشد. به دلیل مزیت های “Thermo D” این نوع چوب را برای استفاده در محیطهای باز ایده آل است. مقاومت بالای “Thermo D” در برابر نفوذ پذیری رطوبت، یکی از ویژگیهای مهم این نوع چوب ترموود است.

تراکم و فشردگی بافت چوب هرچه بیشتر باشد ، مقاومت چوب هم افزایش پیدا می کند
مزایای استفاده از چوب ترموود
ترموود یا چوب ترمو دارای مزایا و قابلیت های فراوانی است که باعث می شود آن را از چوب های دیگر متمایز کند. عملیات حرارتی و ترمو کردن چوب به طور متوسط باعث 10 درصد کاهش چگالی چوب می شود لذا تراکم چوب به طور مستقیم با استحکام آن مرتبط است. البته شایان ذکر است که مقاومت بالاتر به دست آمده هنگام استفاده از یک چوب ترمو ، به عنوان مثال چگالی بالاتر ، درجه احتباس پیچ را افزایش می دهد ، اما انعطاف پذیری را کاهش می دهد ، که این یک ویژگی چوب ترمو نیست.
- مقاومت بالا در برابر پوسیدگی در شرایط آب و هوایی مختلف
- عمر بسیار طولانی تر نسبت به چوب های معمولیمقاومت بالا در مقابل تغییر شکل و اندازه
- مقاوم در مقابل حشرات آفت چوب ، انواع قارچ ، کپک ها از مقاومت بالایی برخوردار است.
- به جهت رنگ یکنواخت در همه سطح چوب، باعث زیبایی بیشتر آن خواهد شد.
- حفظ بافت طبیعی چوب خالص و بدون مواد شیمیایی در آن
- عایق گرما و سرما
- سبکی وزن

عایق گرما و سرما : سرعت انتقال گرما در چوب بسیار کم می باشد. شیشه 23 ، سنگ مرمر 90 ، فلز فولاد 1650 و فلز آلومینیوم 7000 برابرحرارت را سریعتر از چوب منتقل می کنند. به همین دلیل از دیرباز از چوب در ساخت خانه ، دستگیره ابزارهای مختلف و پوشش دیوارها ، سقفها و کف و انواع لوازم منزل مورد استفاده قرار میگرفته است.
عایق صوتی : چوب از نظر جذب صدا یک عنصر ایده آل به حساب می آید. به همین دلیل اکو و سر و صدا را جذب می کند ، از همین روی از چوب در ساخت سازهای موسیقی و سالن های کنسرت مورد استفاده قرار می گیرد.
عایق الکتریکی : چوب یک هادی الکتریکی نیست و الکتریسیته ساکن ، که برای سلامتی انسان خطرناک است و در موادی مانند آهن ، پلاستیک و سایر مواد یافت می شود ، در چوب نیست. به همین دلیل ، چوب همیشه از نظر سلامت انسان در اولویت سایر متریال های ساختمانی بوده است.
مقاومت : چوب با در نظر گرفتن وزن کم ، در مقایسه با سایر مواد از استحکام بالایی برخوردار است. به عنوان مثال ، نقطه شکست طول برای فولاد 5.4 کیلومتر ، برای فولاد روکش شده با کروم 6.8 کیلومتر و برای فولاد 17.5 کیلومتر می باشد ، در صورتی که نقطه شکستگی برای چوب درخت صنوبر 19.8 کیلومتر و برای چوب درخت راش 28.3 است.

ظاهر و نگهداری آسان : چوب بر خلاف سایر مصالح ساختمانی ، نه تنها زیبایی اصلی خود را با گذشت زمان از دست نمی دهد بلکه عتیقه نیز می شود و اگر ظاهر عتیقه و پتینه چوب مورد سلیقه افراد نباشد با هزینه های پایین می توان چوب را احیا کرد.
تنوع : در جهان بیش از 5000 نوع چوب وجود دارد که همه اینها خصوصیات فنی و ظاهری مختلفی از هم دارند ، بنابراین استفاده از این متریال در هر شرایط آب و هوایی ، برای هر نوع نیاز و برای هر نوع سلیقه امکان پذیر است.
تزئینی : افزون بر ویژگی های فنی ، چوب متریالی تزئینی ، تسکین دهنده و پرانرژی در دکوراسیون منزل به حساب می آید که با تمام سلیقه ها سازگار است.

کاربرد های چوب ترموود
ترمووود چوبی برای کاربردهای مختلفی ایده آل است ، که این روزها طرفداران زیادی را به خود جلب می کند و مورد استقبال طراحان معمار قرار گرفته است. در نمای ساختمان ، کف و پوشش دیوار ، از چوب ترموود استفاده می گردد. از دیگر کاربرد های چوب ترمو می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- روف گاردن ترمووود
- دکوراسیون داخلی
- ساختن آلاچیق و سایه بان
- کفپوش چوبی فضای باز چوب ترمو
- سازه های درب و پنجره
- ساخت قرنیز و راه پله
- ساخت سونا و استخر با ترمووود
- نمای چوبی ویلا با چوب ترمو
- سازه های زیرکار چوبی
رنگ ترمووود
جهت زیبایی و جلای چوب و همچنین افزایش مقاومت چوب ترمو در مقابل شرایط نامساعد جوی در فضای باز و همچنین نمای ساختمان، از رنگ چوب ترمو استفاده می گردد. رنگ ترمووود، باعث عدم تغییر رنگ و رنگ پریدگی چوب بر اثر تابش مستقیم نور خورشید و اشعه ماورای بنفش (UV) شده و با پر شدن منافذ و سوراخ های موجود در چوب، موجب عدم ورود رطوبت و حشرات شده و همچنین از رشد کپک و قارچ جلوگیری می نماید.
