تفاوت ترموود با ام دی اف MDF
چوب ترموود و MDF هر دو متریال بروزی می باشند که هر دو دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به خود را دارند. اولین سوالی که می تواند به ذهن مصرف کنندگان خطور کند این است که این دو متریال چه تفاوت های با هم دارند و ترموود بهتر است یا ام دی اف؟ متریال های ساختمانی دارای تفاوت هایی هستند و اینکه در پروژه ها از چه متریالی استفاده شود بسیار مهم بوده و مجری پروژه باید شناخت کافی از مصالح ساختمانی داشته باشند تا دچار سردرگمی نشوند. در این مقاله به تفاوت ترموود با ام دی اف می پردازیم و همچنین مراحل تولید این دو متریال را توضیح می دهیم.
چوب ترموود چیست؟
چوب ترموود (Thermowood) در واقع همان چوب طبیعی بوده که توسط مراحلی که در ادامه توضیح خواهیم داد، مقاومت آن افزایش یافته و با اصلاحی که روی آن انجام میشود، در برابر رطوبت و عوامل نامساعد جوی مقاوم می گردد، بطوریکه حتی از آن می تواند در محیط های باز و نمای ساختمان استفاده نمود. در پروسه تولید ترموود تنها گرما و بخار دخیل بوده و از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی گردد. با توجه به عدم وجود رطوبت در عمق و هسته چوب، ایجاد کپک و قارچ و همچنین امکان لانه گزینی حشرات وجود نخواهد داشت و چوب ترموود به سادگی دچار پوسیدگی نمی شود.
خشک کردن : اولین و مهم ترین مرحله تولید ترموود، خشک کردن چوب در دمای 100 الی 130 درجه سانتی گراد می باشد که رطوبت از عمق چوب جدا شده و به حدود صفر می رسد. میزان درجه گرما و زمان این مرحله بسته به گونه چوب متغیر می باشد. خشک کردن چوب از بروز ترک در آن جلوگیری می کند.
اعمال حرارت : در مرحله دوم، چوب هارا در کوره های ویژه ای در دمایی بین 190 تا 215 درجه سانتی گراد، قرار می دهند که بسته به ضخامت و گونه چوب، 2 تا 3 ساعت زمان می برد و که رزین و رطوبت باقی مانده از چوب خارج شده که علاوه بر سبک شدن چوب، مقاومت آن در مقابل رطوبت افزاش چشمگیری خواهد داشت و همچنین رنگ چوب ها تیره تر می گردند که بر زیبایی چوب افزوده می گردد. لازم به ذکر است جهت جلوگیری از سوختن چوب پروسه گرمادهی با بخار آب همراه می باشد.
خنک کردن : در مرحله نهایی و پس از عملیات حرارتی، چوب ها توسط تهویه خنک می شوند و جهت جلوگیری از ایجاد ترک بر اثر تغیر دمای داخل کوره و بیرون، رطوبت کمی در حدود 5 تا 7 درصد به چوب ها داده می شود.
ویژگی ها و مزایای ترموود
- وزن سبک
- ضد آب
- رنگ پذیری
- ثبات در ابعاد
- متریال طبیعی
- مقاوم در برابر حشرات
- عدم رشد قارچ و کپک
- عمر بالا
کاربرد های چوب ترموود
- نمای چوبی ویلا و آپارتمان
- روف گاردن
- دکوراسیون داخلی
- ساختن آلاچیق و سایه بان
- سونای خشک و اطراف استخر
- راه پله
- چارچوب درب و پنجره
- نرده
امدیاف (MDF) چیست؟
ام دی اف (MDF) مخفف (Medium density fibreboard) بوده که یک فرآورده چوبی با چگالی متوسط می باشد. پروسه تولید ورق های ام دی اف از خرده و تراشه هایی که از کارخانه های تولید چوب تولید جمع آوری می شوند شروع می شود که در ادامه با فرایند تولید ورق های MDF آشنا می شوید :
تصفیه و آماده کردن چوب : اولین مرحله از تولید امدیاف MDF)) پاکسازی و بازیافت خرده های چوب می باشد که ناخالصی ها فلزی توسط آهنرباهای قوی از خرده چوب ها جدا شده و قطعات بزرگ از خاک اره ها جدا می شوند. مواد یکدست و خام بدست آمده را با بخار شستشو می دهند که این مواد گرم و مرطوب شده و در آخر بر روی غلطکی عبور داده می شوند که موجب حذف رطوبت از مواد می گردد.
مرحله فشار با حرارت : در این مرحله مواد بدست آمده با رزین و موم ترکیب شده و در پانل هایی تحت فشار بالا و گرما قرار می دهند که با این فرایند، تخته هایی با ابعاد مشخص به دست می آید. در این مرحله از ماشین آلات پرس استفاده می شود که فشار توسط نرم افزار کنترل شده تا چگالی و دانسیته مورد نظر، اعمال گردد.
مرحله سنباده : جهت صاف و صیقلی شدن سطح ورق ها از سنباده های سرامیکی و همچنین از موادی مانند آلومینا زیرکونیا که ترکیبی از اکسید آلومینیوم با اکسید زیرکونیوم می باشد استفاده می گردد.
روکش و لمینیت : در مرحله آخر ورق ها بر روی غلطک هایی حرکت میکنند و بر روی آن ها چسب پاشیده شده و روکش و لمینیت به ورق ها چسبانده می شوند. این مرحله پایان پروسه تولید ام دی اف بوده که ورق ها با اندازه های مختلف توسط تیغه های مخصوص، برش میخورند و آماده عرضه در بازار می شوند.
ویژگی ها و مزایای امدیاف (MDF)
- دارای طرح و رنگ های مختلف
- قیمت ارزان نسبت به چوب طبیعی
- قابلیت فرم دهی
- دارای تراکم بالا
- سطح صیقلی و مسطح و دارای لبههای صاف
- دارای انعطاف پذیری بالا
- بدون گره
کاربرد های امدیاف (MDF)
- ساخت کابینت آشپزخانه
- پارتیشنبندی فضاهای اداری و خانهها
- ساخت کمد دیواری
- قفسهبندی
- سرویس خواب
- دراور
- میز آرایش (میز توالت)
- قاب آیینه
- تختخواب
- میز
تفاوت ترموود با ام دی اف
نوع متریال : اولین و مهم ترین فرق ترموود با ام دی اف، تفاوت در نحوه تولید این دو است. ترموود یک متریال طبیعی می باشد و در تولید آن از هیچ مواد شیمیایی استفاده نشده است در صورتی که ام دی اف یک فرآورده چوبی محسوب می شود. این دو محصول، تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند و استفاده هر آن ها بستگی به آن دارد که برای چه منظوری استفاده می گردد.
شکل ظاهری : چوب ترموود، یک متریال طبیعی با ظاهری زیبا با رگه های طبیعی چوب بوده که بصورت پروفیل هایی با اندازه های مختلف، عرضه می گردد. این پروفیل ها بسته به نوع پروژه کنار هم قرار میگیرند و توسط پیچ یا منگنه به محل مورد نظر متصل می گردند. ام دی اف به شکل ورق های بزرگ بوده که دارای انواع رنگ و طرح می باشند.
مقاومت : چوب ترموود در مقایسه با MDF از مقاومت بالاتری برخوردار بود و با توجه به ضد آب بودن ترموود، می توان از آن در محیط باز استفاده نمود. ام دی اف بر خلاف ترموود مقاومت کمی در برابر آب و گرما دارد و به مرور دچار ورم کردگی و تغییر شکل می گردد.
کاربرد ها : ام دی اف اغلب در ساخت کابینت، کمد دیواری، میز، سرویس خواب و … مورد استفاده قرار می گیرد ولی کاربرد ترموود بسیار گسترده تر بوده و از آن در دکوراسیون داخلی، نمای ساختمان، آلاچیق، اطراف استخر، سونا، کفپوش و … مورد استفاده قرار می گیرد و می توان با آن طرح های مختلفی را اجرا نمود.
قیمت : چوب ترموود در مقایسه با MDF از قیمت بالاتری برخوردار می باشد.
بدون دیدگاه